WIĘCEJ INFORMACJI
WIELOWIEKOWA TRADYCJA WINIARSKA
Kachetia to najbardziej wysunięty na wschód region w Gruzji. Jest głównym obszarem uprawy winorośli w tym kraju – stamtąd pochodzi ponad 70% gruzińskiej produkcji win. Zdaniem badaczy najpopularniejsze szczepy są tam uprawiane od kilku tysięcy lat! Wielowiekowej tradycji Kachetia zawdzięcza wina cechujące się wyjątkowo głębokim i dojrzałym aromatem. Nie stosuje się tam komercyjnych nasadzeń międzynarodowych odmian winorośli, dzięki czemu wina z tego regionu wyróżniają się niepowtarzalnym i niespotykanym gdzie indziej smakiem.
HARMONIJNY AROMAT MIODU I AKACJI
Białe, półsłodkie wino z regionu Kachetia, produkowane z typowo gruzińskich szczepów – Rkatsiteli, Kisi i Kakhuri Mtsvane. Charakteryzuje się delikatną bladosłomkową barwą. W nosie i smaku można znaleźć łagodne aromaty miodu, akacji, rumianku i dzikich kwiatów. Wyjątkowo harmonijne i przyjemne orzeźwiające.
DOSKONAŁY APERITIF I DODATEK DO KOLACJI
Sprawdzi się zarówno pite solo jako aperitif, jak i dodatek do kolacji. Delikatnie podkreśla smak jedzenia. Dobrze komponuje się ze smakiem serów pleśniowych, sałatek owocowych i delikatnych deserów.