
- Obecnie brak na stanie
KAŻDY ŁYK TO PRZYJEMNOŚĆ DLA KONESERÓW WINA
Podobnie jak w pozostałej części Ameryki Południowej, hiszpańscy konkwistadorzy położyli kamień węgielny pod uprawę winorośli w Chile. Założycielem nowoczesnej uprawy winorośli był Bertrand Silvestre Ochagavia Echazareta, który dostrzegł zalety klimatu i natury gleby pod uprawę winorośli. W 1851 roku jako pierwszy importował z Bordeaux szlachetne odmiany winorośli, takie jak Cabernet Sauvignon, Chardonnay i Merlot. Jednak dopiero późniejsza współpraca z partnerami z Kalifornii i Europy doprowadziła do znacznej poprawy jakości. Dzięki temu chilijskie wina czerwone i białe z międzynarodowych odmian winorośli inspirują nas na co dzień . Każdy łyk chilijskiego wina to przyjemność dla koneserów wina i tych, którzy po prostu chcą nim zostać.
W SMAKU WYWAŻONE Z ŁADNĄ KWASOWOŚCIĄ
Naprawdę dobrze wyważone wino z doliny Centralnej w Chile – Chardonnay. W nosie wyczuwamy nuty cytrusów (limonka, cytryna) oraz białch porzeczek i jabłek. Wino nie jest mocno aromatyczne, natomiast z upływem czasu bardzo ładnie się otwiera – prezentując się z najlepszej strony. W smaku wyważone z ładną kwasowością, która nie jest nachalna. Znajdujemy w nim aromaty owoców egzotycznych w tym ananasa i mango, oraz słodkich dojrzałych cytrusów.
PROPONUJEMY GO RÓWNIEŻ JAKO APERITIF
To białe wino jest bardzo dobrym parterem dla białych ryb oraz dań z drobiem. Sałatka z brokułami i kurczakiem będzie ciekawą formą połączenia tego wina. Proponujemy go również jako aperitif i do pica solo w ciepłe dni – mocno schłodzone.
KAŻDY ŁYK TO PRZYJEMNOŚĆ DLA KONESERÓW WINA
Podobnie jak w pozostałej części Ameryki Południowej, hiszpańscy konkwistadorzy położyli kamień węgielny pod uprawę winorośli w Chile. Założycielem nowoczesnej uprawy winorośli był Bertrand Silvestre Ochagavia Echazareta, który dostrzegł zalety klimatu i natury gleby pod uprawę winorośli. W 1851 roku jako pierwszy importował z Bordeaux szlachetne odmiany winorośli, takie jak Cabernet Sauvignon, Chardonnay i Merlot. Jednak dopiero późniejsza współpraca z partnerami z Kalifornii i Europy doprowadziła do znacznej poprawy jakości. Dzięki temu chilijskie wina czerwone i białe z międzynarodowych odmian winorośli inspirują nas na co dzień . Każdy łyk chilijskiego wina to przyjemność dla koneserów wina i tych, którzy po prostu chcą nim zostać.
W SMAKU WYWAŻONE Z ŁADNĄ KWASOWOŚCIĄ
Naprawdę dobrze wyważone wino z doliny Centralnej w Chile – Chardonnay. W nosie wyczuwamy nuty cytrusów (limonka, cytryna) oraz białch porzeczek i jabłek. Wino nie jest mocno aromatyczne, natomiast z upływem czasu bardzo ładnie się otwiera – prezentując się z najlepszej strony. W smaku wyważone z ładną kwasowością, która nie jest nachalna. Znajdujemy w nim aromaty owoców egzotycznych w tym ananasa i mango, oraz słodkich dojrzałych cytrusów.
PROPONUJEMY GO RÓWNIEŻ JAKO APERITIF
To białe wino jest bardzo dobrym parterem dla białych ryb oraz dań z drobiem. Sałatka z brokułami i kurczakiem będzie ciekawą formą połączenia tego wina. Proponujemy go również jako aperitif i do pica solo w ciepłe dni – mocno schłodzone.
Czy masz ukończone 18 lat i oświadczasz, że jesteś pełnoletni?
×